Опис товару
Термостат для духовки FSTB WYF250BH
• напруга та струм - ~250 В, 16 А
• діапазон регулювання температур - 50-250 °С
• підключення - 2 клеми 6,3 мм
• вал - Ø 6х4,5 мм, довжина 24 мм
• довжина та діаметр капілярної трубки - 1000 мм (±20 мм), Ø 1 мм
• зонд (термобалон) - Ø 3 мм, довжина 170 мм
• габарити корпуса (±1 мм) - 29х38х31 мм
• кріплення - 2 отвори з різьбою М4 (міжцентрова відстань 28 мм)
Термостат (терморегулятор) - невід'ємна частина духової шафи, яка відповідає за підтримання постійної
температури під час приготування їжі. Залежно від будови і принципу дії найбільш популярні такі види
термостатів:
- механічні (в основі принципу дії - температурне розширення металевого елемента (зазвичай у вигляді
штира), що замикає і розмикає контакти)
- капілярні (електромеханічні) (принцип роботи заснований на розширенні рідини/газу у капілярній системі,
яке створює тиск на мембрану, а та в свою чергу розмикає/замикає контакти ланцюга)
- електронні (представляють з себе плату з мікросхемами і датчиками, яка запрограмована на певні
алгоритми дій. Часто використовувані датчики - термопари і терморезистори)
Кожен з видів в тій чи іншій мірі має переваги і недоліки. Перші два види мають високу надійність і тривалий
термін експлуатації. Останній ж (електронні термостати) не можна назвати довговічним, але він набагато
функціональніше і багатозадачніше.
Як і всі елементи конструкції духової шафи термостат (терморегулятор) може вийти з ладу. Основними
причинами можуть бути:
- механічне пошкодження (капілярної системи, плати, корпусу)
- вигорання контактів, елементів плати
Якщо Ви зіткнулися з ситуацією, коли термостат/терморегулятор для духовки перестав працювати має сенс
підібрати і купити новий.